Blogolj!

Hétfőn újranyit a Szent Péter-bazilika is

2020.05.15.
Olaszország templomai május 18-án nyitnak, ezért és természetesen a járvány miatt fokozott biztonsággal készülnek a látogatókra.
Címkék: Olaszország, templom

Megtalálták a türjei templom alapítójának sírhelyét - kezdődhet a helyreállítás

2020.02.28.
A műemléki felújítás előtti régészeti munkálatokat Orha Zoltán régész vezetésével már 2018-ban elvégezte a zalaegerszegi Göcseji Múzeum, ám olyan leletekre bukkantak, melyre több forrásra és több időre volt szükség.
Címkék: templom

Több mint 10 milliárd forinttal támogatja a kormány a Makovecz-életmű gondozását

2020.01.02.
Óriási támogatásban részesül Makovecz Imre hagyatéka: a Napi.hu szúrta ki a Magyar Közlönyben, hogy egy új határozat szerint 30 épület részesül a támogatásra szánt 12 milliárd 420 millió forintos összegből, melyet építésre, felújítására, illetve funkciók bővítésére lehet majd felhasználni.

Érdekes ortodox festmény díszeleg egy podgoricai templom falán

2019.12.23.
Dorogi László
Amikor egyházi freskókra gondolunk, nem biztos, hogy Jugoszlávia egykori vezetője, Josif Broz Tito, valamint Karl Marx és Friedrich Engels jut először eszünkbe. De még másodszorra sem.

137 éve építik Barcelona jelképét, most végre építési engedélyt is kapott

2019.06.08.
Dorogi László
A Sagrada Familia Barcelona, Spanyolország és Európa egyik legkülönlegesebb bazilikája. Az épület alapkövét 1882-ben fektették le, de építési engedélyt egészen mostanáig nem kapott.
Címkék: templom

Újra megnyitották a világ legrégebbi ismert templomát

2019.03.09.
Pénteken újra megnyitották a délkelet-törökország Sanliurfa tartományában található Göbekli Tepét (“Pocakos-dombot”), amely a világ legrégebbi ismert, mintegy 12 ezer éves temploma.

Megújul a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplom

2018.10.18.
A magyar kormány 192 millió forintos támogatást nyújt szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplom felújításához - mondta Soltész Miklós a baranyai városban tartott sajtótájékoztatón. 

Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét

Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét a XX. kerületi Mátyás téren. A Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség temploma a kormány és az önkormányzat támogatásával, valamint közadakozásból épül meg.

Beázás fenyegeti páratlan középkori műemlékünket

2018.03.03.
Az épület rendszeres beázása és folyamatosan romló állaga miatt egyre sürgetőbb feladat forrást találni a feldebrői Szent Márton-templom felújítására.

Ezeket a cikkeket olvastad már?