Blogolj!

Egy hónapig Szent II. János Pál pápa képeit láthatjuk a metróban

2020.10.22.
Csütörtöktől szívet melengető élményben lehet részük azoknak, akik metróval utaznak, ugyanis egy hónapon keresztül Szent II. János Pál pápa posztereket láthatnak majd a budapesti metrószerelvényekben.

Úrnapi körmenetet tartottak Hévízen

2020.06.15.
Mivel sikeresen túlvagyunk a járvány első hullámán, így a korlátozások is enyhültek, ami lehetővé tette, hogy szentmise mellett körmenettel is meg lehessen ünnepelni az Úrnapját Hévízen.
Címkék: Hévíz, Hírek, vallás

Bibliai héber nevet rejtő pecsétet találtak Jeruzsálemben

2019.09.10.
A Maárív című újság bejelentése szerint a Bibliában is szereplő héber nevet viselő bullát, vagyis pecsétet találtak régészek Jeruzsálem óvárosában a föld alatt.

A Boldogasszony kiállítással megkezdődött a virágkarneváli hét Debrecenben

2019.08.15.
A Kárpát-haza Galéria Boldogasszony vándorkiállításának megnyitásával szerdán megkezdődött az augusztus 21-ig tartó virágkarneváli hét programsorozata.

Egy hanaui bibliát ajándékoztak a Ráday Gyűjtemény Bibliamúzeumának

2019.07.24.
Egy hanaui bibliát, a vizsolyi biblia második, Szenci Molnár Albert által javított kiadását ajándékozta egy magánszemély a Ráday Gyűjtemény Bibliamúzeumának.

Szombaton megtartják az első misét a tűzvész után a Notre-Dame-ban

2019.06.14.
Két hónappal a párizsi Notre-Dame tetőzetét elpusztító tűzvész után Párizs érseke, Michel Aupetit bemutatja az első misét szombaton a székesegyházban, mintegy jelezve, hogy a “Notre-Dame igencsak életben van”.

Erdő Péter: Európának kereszténynek kell maradnia

2019.04.22.
Pintér M. Lajos
A bíboros szerint rögzíteni kellene a keresztény fundamentumokat az európai alapdokumentumokban.

Feltámadás – Jézus Krisztus új reményt ad az embereknek

2019.04.20.
Pintér M. Lajos
Nagyszombaton Krisztus kereszthaláláról elmélkednek a keresztények, az esti vigília-szertartással a katolikus templomokban pedig már kezdetét veszi húsvét, a kereszténység legnagyobb, Jézus feltámadását hirdető ünnepe.

Szentelt tűzön főzték a húsvéti vacsorát

2019.04.20.
Pintér M. Lajos
A húsvéti ünnepkör szerves részét képzi a tűz- és vízszentelés hagyománya – vázolta Bereczki Ibolya néprajzkutató az M1-en.

Idén is megrendezik a Keresztény Színházi Fesztivált

2019.03.24.
Dörner György, az Újszínház igazgatója az M1 aktuális csatorna vendégeként elmondta, hogy április 26. és 30. között idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Keresztény Színházi Fesztivált.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?