Blogolj!

Táncos lábak és zenei különlegességek lepik el a Várkert Bazárt

2018.04.28.
Május 23. és 27. között a táncé, a hagyományoké és a népzenéé lesz a főszerep a Várkert Bazárban. A Budapest Folk Fest egyik kiemelt helyszíne lesz az impozáns Duna-parti épület a Fonó Budai Zeneház mellett.

Ne tévesszen meg senkit a „bús magyar valóság”

2018.04.27.
A Várkert Bazár egyik igazán egyedülálló kiállítása első látásra talán szomorkásnak, melankolikusnak tűnhet. Viszont ha jobban belemélyedünk a huszadik századi magyar festők krémjének munkásságába, egy igazán érdekes és fontos világ részesei lehetünk.

Párizs után a Várkert Bazárban a magyar gyöngyszemek

2018.04.20.
Párizsról az Eiffel-torony után talán a művészetek jutnak először eszünkbe. Számos alkotó múzsája, otthona és úti célja volt a város, nem véletlenül. Így az sem meglepő, hogy a párizsi Szalon a 17. század óta nyújt lehetőséget a művészeknek arra, hogy bemutassák gondolataikat, tehetségüket az alkotáson keresztül. Idén Magyarországon volt a sor.

Ha mindent tudni akarsz a borokról…

2018.04.02.
…akkor csütörtökön a VinCE Budapest borfesztivál a cél a Várkert Bazárban, hiszen 160 kiállító és a biodinamikus borgazdálkodás lesz a főszereplő három napon keresztül.

Húsvéti nyüzsgés a Várkert Bazárban

2018.03.27.
Pár nap és húsvét, így természetesen a Várkert Bazár már javában készül számos programjával a hétvégére. Ahogy azt megszokhattuk rendkívül színes és változatos rendezvényekre számíthat az, aki ellátogat március 31. és április 2. között a budai helyszínre.

A Várkert Bazár sem marad ki az Idegenvezetők Világnapjából

2018.02.20.
Évről évre egyre többen jegyzik meg hazánkban is, hogy a február utolsó vasárnapja az bizony az Idegenvezetők Világnapja. Ez nem is csoda, hiszen a szakma előtti tisztelgés alkalmából idén is számos, kiváló és izgalmas program közül válogathatnak az érdeklődők.

Miért tetted ezt, János?

2018.02.06.
Elcsépelt, de nagyon is igaz gondolat, hogy manapság nem olvasunk annyit, mint illene, a szemünk más csak a Facebook rövid kis posztjaira állt be, időnk és türelmünk sincs egy-egy irodalmi alkotás felett elmerengeni, vagy netalán befogadni azt. Viszont ha e kettőt ötvözzük, vagyis mai stílust és hozzáállást keverjük a régi klasszikusokkal, akkor már megint más a helyzet.

Aranyról és a nőkről a humor nyelvén

2018.01.29.
A Várkert Irodalom sorozat februári, ”Nők, Aranyban” című előadásán kortárs írók, költők mai nyelven mesélnek Arany hősnőiről, hősnőivel. Február 3-án este a Várkerti Irodalom sorozat következő előadásán Kormos Anett, Ugron Zsolna, Szávai Viktória, Szabó Borbála, Berg Judit és Tóth Krisztina bújnak Arany János egy-egy nőalakjának bőrébe, a költőt pedig Lackfi János alakítja.

Történelmi rejtélyek és izgalmas kiállítások a Várkert Bazárban

2018.01.24.
Január végén is kiváló választás a Várkert Bazár, ha igényes programunkra vágyunk, hiszen egy előadás-sorozat keretein belül közelebbről is megismerhetjük az avarok és a nagyszentmiklósi kincs rejtélyét, izgalmas kiállításokat barangolhatunk be és még érdekes vetítéseket is elcsíphetünk. 

Elkezdődött a Mátyás király-emlékév

2018.01.12.
560 évvel ezelőtt, 1458. január 12-én egyeztek meg a korabeli Magyar Királyság legjelentősebb főúri családjai, hogy nem idegen dinasztiából hívnak új királyt az ország élére, hanem a Hunyadi János fiát, Mátyást választják meg uralkodónak. Ünnepi szentmisével vette kezdetét a Mátyás király-emlékév pénteken Szegeden.

Ezeket a cikkeket olvastad már?