Blogolj!

Risztov Éva az irodalom rajongók kedvence is lett

Risztov Éva elképesztő! Mindig is az volt. Amikor a medencében úszott akkor is csillag volt, aztán amikor a nyílt vízi mezőnyben a csúcsra ért, akkor is és most, a sportolói pályafutása után is az. Az olimpiai bajnok úszó legutóbb éppen a Várkert Bazárt Várkert Irodalom című rendezvényén vette le a lábáról a teljes közönséget. Csillogó humora és az élet dolgairól, a nézőkkel megosztott véleménye is figyelemre méltó. A Hősnők esten, amelyen Risztov Éván kívül Al Ghaoui Hesna külpolitikai újságíró, Péterfy Bori énekesnő, Törőcsik Franciska színésznő és Ugron Zsolna írónő volt Juhász Anna vendége, az olimpiai bajnok úgy lubickolt, mint annak idején a vízben. 

A bilincs a szabadság legyen - Mészöly Miklós és Polcz Alaine

2018.05.29.
Polcz Alaine és Mészöly Miklós szerelme legendás volt. És nem csak azért, mert hajlamosak vagyunk a szerelmet különféle csinos gondolatokkal felruházni, és nem azért, mert két ismert emberről volt szó. Az ő különleges kapcsolatukat mutatja be most a Várkert Irodalom est.

Miért tetted ezt, János?

2018.02.06.
Elcsépelt, de nagyon is igaz gondolat, hogy manapság nem olvasunk annyit, mint illene, a szemünk más csak a Facebook rövid kis posztjaira állt be, időnk és türelmünk sincs egy-egy irodalmi alkotás felett elmerengeni, vagy netalán befogadni azt. Viszont ha e kettőt ötvözzük, vagyis mai stílust és hozzáállást keverjük a régi klasszikusokkal, akkor már megint más a helyzet.

Aranyról és a nőkről a humor nyelvén

2018.01.29.
A Várkert Irodalom sorozat februári, ”Nők, Aranyban” című előadásán kortárs írók, költők mai nyelven mesélnek Arany hősnőiről, hősnőivel. Február 3-án este a Várkerti Irodalom sorozat következő előadásán Kormos Anett, Ugron Zsolna, Szávai Viktória, Szabó Borbála, Berg Judit és Tóth Krisztina bújnak Arany János egy-egy nőalakjának bőrébe, a költőt pedig Lackfi János alakítja.

Történelmi rejtélyek és izgalmas kiállítások a Várkert Bazárban

2018.01.24.
Január végén is kiváló választás a Várkert Bazár, ha igényes programunkra vágyunk, hiszen egy előadás-sorozat keretein belül közelebbről is megismerhetjük az avarok és a nagyszentmiklósi kincs rejtélyét, izgalmas kiállításokat barangolhatunk be és még érdekes vetítéseket is elcsíphetünk. 

A magyar történelem nagy rejtélyei a Várkert Bazárban

2018.01.17.
Különleges előadás-sorozattal jelentkezik január végétől a Várkert Bazár: a Rejtélyes történelem egészen az avaroktól és a nagyszentmiklósi kincstől indul, majd kitárgyalja Magyarország háborúba lépésének az okait, górcső alá veszi az 1848-as nemzedék "szívzűrjeit", és még a Habsburgok rejtélyes haláleseteibe is betekintést nyerhetünk.  

Összetartozunk - Jótékonysági gálaest a Várkert Bazárban

2017.12.16.
Nagyszabású jótékonysági gálaesttel, sztárfellépőkkel zárul az idei Várkert Irodalom sorozat december 17-én.  Az irodalmi est sorozaton fellépő művészek ez alkalomból személyes kötődésű tárgyaikat ajánlják fel, amelyeket a jelenlévők között tombolán fognak kisorsolni. Az ebből befolyt összeg pedig az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi irodájához kerül majd. 

Ha december, akkor Várkert Bazár!

2017.12.15.
A Várkert Bazár decemberben is a minőségi programokra és az értékek átadására helyezi  a hangsúlyt, ennek köszönhetően az érdeklődők könnyedén megtalálhatják a számukra megfelelő programot, legyen az egy kiváló irodalmi est, egy kiállítás vagy akár a gyerekek minőségi szórakoztatása. Lássuk, mivel tölthetjük a hideg napokat! 

Ünnepi hangulat a Várkert Bazárban

2017.12.05.
Minőség, érték és megváltás jellemzi az idén harmadik alkalommal megrendezett adventi programsorozatot a Várkert Bazárban. A látogatók az év ezen szakaszában is koncerteket, irodalmi esteket, kiállításokat és gyerekprogramokat látogathatnak az ünnep jegyében.

Kortárs zene és irodalom est a Várkert Bazárban

2017.10.24.
Miképp ihleti meg a vers az immár harmadik albumával jelentkező, népszerű énekesnőt, Boggie-t? Mit jelent dalszöveget írni a fiatal író-slammer Kemény Zsófinakés hogy kapcsolódik Boggie élete Dragomán Györgyhöz és Szabó T. Annához? Hogy talált rá a Hollóasszonyra és Ugron Zsolnára? Kiderül a november 4-i Várkert Irodalom esten!

Ezeket a cikkeket olvastad már?