Blogolj!

Idén is operettfesztivált rendez a Veszprémi Petőfi Színház

2020.08.16.
Kálovics Tibor
Augusztus 19-én és 20-án kerül sor a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztiválnak, amelyet a Veszprémi Petőfi Színház szervez.
Címkék: Veszprém

Ötven milliárd forintos kormányzati támogatásból gazdálkodhat az EKF program

2020.08.06.
Veszprémben és térségében 50 milliárd forintból lesznek fejlesztések és programok 2023 végéig az infrastrukturális fejlesztések mellett ebből valósulnak meg a rendezvénysorozat programjai is - jelentette be csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatóján a program kormánybiztosa.

Az Európa Kulturális Fővárosa program egy példaértékű kezdeményezés

2020.07.03.
Újabb lendületet kapott a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program, amelyről egy sajtótájékoztató keretein belül Navracsics Tibor a kezdeményezés a kormánybiztosa. Az eseményen jelen volt Miszlivetz Ferenc professzor úr valamint Básthy Béla Kőszeg polgármestere is.

A fesztiválok építik a közösséget, identitást adnak

2020.02.20.
Dorogi László
A nagy zenei, illetve kulturális fesztiválok közösségépítő szerepére hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program kormánybiztosa a VeszprémFest sajtótájékoztatóján.

Értékteremtés és közösségépítés az Európa kulturális fővárosa projekt legfőbb céljai között

2020.01.22.
2023-ban Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz és bár még három év van addig és ez sok időnek tűnhet, a megtiszteltetés mellett nemcsak a felelősség, hanem a munka is nagy, bőven akad addig is tennivaló. Navracsics Tibor tudja ezt a legjobban, hiszen 2019. december elsejétől az Európa kulturális fővárosa projekt kormánybiztosa.

Sorra újulnak meg a színházak az egész országban

2010 óta csaknem 15 milliárd forinttal több pénz jut a színházak támogatására és a kormány támogatásával sorra újulnak meg a színházak vidéken és a fővárosban egyaránt. Sok színházban most is folynak a munkálatok, és még további teátrum épületének felújítása szerepel a tervek között.

Hat magyar város is bekerült Európa kulturális és kreatív városai közé

2019.10.09.
Továbbra is szárnyal Magyarország kulturális fejlődése: hat magyar város, Budapest, Győr, Veszprém, Pécs, Szeged és Debrecen is bekerült harminc európai ország legtöbb kreatív és kulturális lehetőséget rejtő 190 városa közé.

Európai kulturális fővárosi együttműködéseket kötöttek Veszprémben

2019.09.29.
Az Európa kulturális fővárosa programhoz kapcsolódó együttműködési megállapodásokat kötött a 2023-as győztes Veszprém a két másik magyar döntős várossal, Győrrel és Debrecennel, valamint a 2024-es győztes észt Tartuval szombaton Veszprémben.

Ünnepel Veszprém

2018.12.20.
Van is oka rá, hiszen a város elnyerte az Európa Kulturális Főváros 2023 címet, ezért a szombat az ünneplésé lesz.

Ezeket a cikkeket olvastad már?