Blogolj!

16 óra alatt lenyomott egy 20 órás zongoradarabot, majd összeesett

2020.06.01.
Emberfeletti kitartásról tett tanúbizonyságot Igor Levit német-orosz zongoraművész, aki majdnem 16 óra játék után befejezte 20 órásra tervezett online zongoramaratonját.
Címkék: Hírek, maraton, zene, zongora

Elevenedés -11 napnyi fesztiválhangulat a 11. kerületben

2020.05.07.
Szeretnéd ellesni a legkiválóbb baristák trükkjeit? Kíváncsi vagy, hogy néz ki egy dj-szett? Elmennél virtuálisan egy színházba, vagy képzőművészek kiállítását, alkotói munkáját néznéd meg az otthonodból? Mindezzel találkozhatsz a Bartók Béla út online térbe költöző Elevenedés programkavalkádjai között május 21-től 31-ig, 11 napon keresztül.

Hévízen házhoz viszik a kultúrát

2020.05.01.
Hévízen május 1-től, az elmaradó városnapi programok helyett házhoz viszik a zenét a város több utcájába, a könyvtárból pedig a kölcsönözni szánt könyveket viszik ki a lakóknak.
Címkék: Hévíz, könyv, zene

Online tehetségkutatót indított Andrew Lloyd Webber

2020.04.26.
Mint tudjuk ugye, a modern problémák, modern megoldásokat igényelnek, ezt pedig Andrew Lloyd Webber maximálisan a csúcsra járatta, ugyanis virtuális versenyen keres tehetséges énekest, aki egyéni stílusban énekli el Az operaház fantomjának egy részletét.

Életműdíjat kaptak a Gryllus-testvérek

2020.04.02.
Idén már negyedik alkalommal adták át a legjobb keresztény szellemiségű előadónak járó Szikra-díjat, melynek életműdíját Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel kapta.
Címkék: Díjak, Hírek, zene

Meghalt Krzysztof Penderecki zeneszerző

2020.03.29.
A neves lengyel zeneszerző hosszú betegség után, 86 évesen hunyt el.
Címkék: Gyász, zene

Plácido Domingo bocsánatot kért azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg

2020.02.26.
Mint ahogy arról már mi is írtunk, a világhírű spanyol operaénekest, Plácido Domingót is utolérték a szexuális zaklatási vádak, a tenor most közleményben kért bocsánatot az őt zaklatással vádoló nőktől.

Ma kezdődik a mohácsi busójárás

2020.02.20.
A hagyományoknak megfelelően idén sem maradhat el a mohácsi busójárás, ami ezúttal a Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel veszi kezdetét a mai napon. A program keretein belül hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.

Cseh Tamás-emlékest a Kolibri Színházban

2020.01.21.
Nem biztos, hogy sokan tudják, de január 22-én nem csupán a magyar kultúra napját ünnepeljük, ugyanis ekkor született Cseh Tamás is, épp ezért ígérkezik kiváló időtöltésnek a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Cseh Tamás-emlékestje.

Elhunyt Csuprik Etelka zongoraművész

2019.12.29.
Életének 56. évében elhunyt Csuprik Etelka kárpátaljai származású zongoraművész, számos rangos nemzetközi díj kitüntetettje.

Ezeket a cikkeket olvastad már?